WordPress kotisivut – Paras alusta yrityksen kotisivuille

25.2.2021
Petrus

WordPress aloitti toimintansa kilpaillen monien muiden alustojen kanssa. WP:n avoimen lähdekoodin alusta ja WordPress.com:in ilmaiset blogiominaisuuden vakiinnuttivat kuitenkin alustan yhdeksi suosituimmista. Yhä useampi yritys siirtää kotisivunsa WordPressiin ja alusta onkin käytössä jo joka neljännessä (26%) verkkosivustossa koko maailmassa. WordPressiä käyttävät isot ja pienet yritykset, ohjelmistoyritykset, uutistoimistot, bloggarit ja monet muut erilaiset organisaatiot.

Yrityksellä täytyy olla kotisivut, joten johonkin ne täytyy perustaa. Pohdit ehkä parhainta ratkaisua ja mietit sivujen suunnittelun ja tekemisen todellisia kustannuksia? Mitä kaikkea WordPressissä saa ilmaiseksi ja mistä täytyy maksaa? Paljon WordPress:n pohjalle rakennetut kotisivut vaativat aikaa ja vaivaa?

Miksi valita yritykselle WordPress -sivut?

Tähän on monia perusteluita. Listaan tähän muutamia esimerkkejä missä WordPress on ehdoton valinta kotisivujen julkaisualustaksi.

Kun päivität olemassa olevia sivujasi tai perustat täysin uudet sivut, huomioi muutama asia. Yrityksen kotisivujen pitää täyttää seuraavat kriteerit, jotta sivut olisivat hyvä investointi:

  • Joustava
  • Luotettava
  • Tehokas
  • Turvallinen
  • Helppo käyttää

WordPress on toiminut pohjana niin monelle nettisivulle, että se täyttää takuulla mainitut kriteerit. Jos WordPressin kanssa aloittaminen tuntuu hankalalta, wp-opas tarjoaa valtavasti ilmaista materiaalia käytön aloittamiseen.

Todella moni yritys käyttää WordPressiä

WordPressin käyttäjämäärä kasvaa valtavasti koko ajan. Todella monet suomalaiset yritykset käyttävät WordPressiä verkkosivujensa alustana, yrityksen koosta riippumatta. Alusta sopii yksinyrittäjille kuin suurille organisaatioille.

Tunnetuimmat suuret yritykset, jotka käyttävät WordPressiä ovat esimerkiksi Sony, Forbes, The New Yorker ja Reuters. Yhä suurempi joukko yrityksiä luottaa WordPressiin. Yleisin virheellinen ennakkokäsitys on, että alusta on ainoastaan blogin kirjoittamista varten. Se ei pidä paikkaansa, sillä WordPressin laaja valikoima lisäosia mahdollistaa lähes minkä tahansa ominaisuuden liittämisen ilman kehitystyötä.

Yrityksen kotisivujen tekeminen vaati aina hieman vaivannäköä, mutta valitsemalla oikean alustan säästyy paljolta ylimääräiseltä työltä.

Budjetin koolla ei ole merkitystä

Yrityksen perustamiseen tai kehittämiseen liittyy usein muita investointeja, jotka vaativat pääomaa. WordPress kotisivut on mahdollista perustaa nollabudjetilla ja panostaa sivuihin liiketoiminnan kasvaessa tai ensisijaisten investointien jälkeen. WordPress sivut saa avattua ilmaiseksi, mutta samalle alustalle rakennetaan myös kymmeniä tuhansia maksavia verkkosivuja.

Rakenna kotisivut ilman koodaria

WordPress kotisivujen suunnitteluun, rakentamiseen ja julkaisuun ei tarvita koodaria.

Aivan kaikkia ominaisuuksia ei välttämättä halutessaan saa itse sivuille rakennettua, mutta perusjutut, kuten tekstin, kuvien ja lomakkeiden lisääminen ja asettelu onnistuu varmasti ilman koodariosaamista. Erilaiset visuaaliset editorit, kuten Divi tai Elementor tekevät WordPress sivujen rakentamisesta sujuvampaa.

Sivut skaalautuvat liiketoimintasi mukana

WordPress tunnetaan joustavuudesta ja muokattavuudestaan. Voit valita sopivimman teeman tai lisäosan tuhansista vaihtoehdoista ja vaihtaa milloin tahansa. Ominaisuuksia voi lisätä joustavasti yli 25000 lisäosan joukosta ja uusia kehitetään koko ajan. Valinnan vaikeus ilman, että tarvitsee koodata riviäkään omaa koodia.

Kotisivujen koolla ei ole väliä

Yrityksesi tai kotisivujesi koolla ei ole mitään väliä. WordPress on avoimen lähdekoodin ratkaisu, joten jokainen rivi verkkosivuistasi on sinulla hallussa. Alustan pohjalta on rakennettu valtavasti erilaisia verkkopohjaisia sovelluksia, joten WordPress sopii varmasti myös tulevaisuudessa yrityksesi tarpeisiin. Kun yrityksesi liiketoiminta kasvaa, voit kehittää kotisivujasi aina eteenpäin.

WordPress on hakukoneoptimoinnin ja markkinoinnin mestari

Kun puhutaan hakukoneoptimoinnin ja markkinoinnin helppoudesta, WordPressillä ei juurikaan ole haastajaa. Sen SEO (Search Engine Optimization) ominaisuudet ovat saaneet lukuisia kehuja optimoinnin analysoijilta ja käyttäjät pitävät erityisesti hakukoneoptimoinnin helppoudesta. WordPress mahdollistaa hakukoneoptimoinnin ja markkinoinnin kannalta laadukkaiden sivujen rakentamisen. Yksinkertainen käyttöliittymä ja sisällön rakenne auttavat hakukoneita indeksoimaan WordPress sivuja nopeasti. Suositut SEO lisäosat Yoast ja All in One SEO mahdollistavat hakukoneoptimoinnin kenelle tahansa, sillä ne opastavat todella selkeästi optimoinnin alkuun.

Turvallinen ja jatkuvasti kehittyvä

WordPressillä ollaan hereillä turvallisuuden osalta. Alustasta julkaistaan tasaisesti uusia turvallisempia versioita, jotka ajoissa päivittämällä pystyy varmentamaan oman sivustonsa turvallisuuden hyvin pitkälle. Lisäksi tarjolla on lukuisia turvallisuutta parantavia ilmaisia ja maksullisia lisäosia, jotka pitävät esimerkiksi käyttäjätiedot turvassa.

Kehittäjäyhteisö WordPressin ympärillä on suuri ja aktiivinen.

WordPress yrityksille – Paras alusta?

Kotisivut ovat tänä päivänä yksi tärkeimmistä asiakkaan kohtaamispisteistä. Asiakkaat muodostavat alitajuisesti käsityksen yrityksestä verkkosivuvierailun perusteella.

On tärkeää, että pidät kotisivut turvallisena, päivitettynä ja lisäät sivuille asiakkaille ajankohtaista tietoa. WordPress tarjoaa aivan varmasti kaiken mitä tarvitsen yrityksesi kotisivuilta ja ennen kaikkea skaalautuu mukana liiketoimintasi kasvaessa. Turvalliset, päivitetyt ja ajankohtaiset sivut on helppo toteuttaa, joten en näe yhtään syytä miksi WordPress ei toimisi.

Yhteystiedot

Kulmamedia

PL 39,
40101 Jyväskylä
Tietosuoja
arrow-right